Sosyal Medya

Güncel

Trump’ın adı Ağlama Duvarı'na yapılacak tren istasyonuna verilecek

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın batı duvarı Burak (Ağlama) Duvarı yakınlarına inşa edilecek tren istasyonuna ABD Başkanı Trump’ın adının verileceği açıklandı.



Ä°srail UlaÅŸtırma ve Ä°stihbarat Bakanı Yisrael Katz, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın batı duvarı Burak (AÄŸlama) Duvarı yakınlarına inÅŸa edilecek tren istasyonuna Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) BaÅŸkanı Donald Trump’ın adının verileceÄŸini duyurdu.

Ä°srail UlaÅŸtırma ve Ä°stihbarat Bakanı Katz yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıması ve büyükelçiliÄŸini bu kente taşıması kararının ardından ABD BaÅŸkanı Trump’ın adını Burak Duvarı yakınlarına inÅŸa edilecek tren istasyonuna verme kararı aldığını belirtti.

Ä°srail UlaÅŸtırma Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, Tel Aviv ile Batı Kudüs’ü Burak (AÄŸlama) Duvarı’na baÄŸlayacak hızlı tren projesinin hayat geçirilmesinin planlandığı ve gelecek yıl projenin baÅŸlatılacağı bildirilmiÅŸti.

Filistinliler, söz konusu projeyi İsrail'in hız kesmeden devam ettiği işgal altındaki Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme politikasının bir parçası olarak görüyor.

ABD BaÅŸkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak tanıdığını ve ABD BüyükelçiliÄŸinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiÄŸini açıklamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.